MEGEP kapsamında birkaç yıldır düzenlenen proje tabanlı beceri yarışması geçen ay içerisinde yapılan duyuru ile başlamıştı (PTBY 2009 il elemeleri). Her okul en az bir proje ile yarışmaya katılmak zorunda, geçen yıl ben ve okulum ilk defa katılmıştık dolayısıyla da bazı zorluklar yaşamıştık. Bizim gibi ilk defa katılacaklar için geçen yıl neler yaşadık, nasıl bir yol izledik onu, yazımın devamında bulabilirsiniz.
Başvurudan Önce
Öncelikle klavuzu baştan sona dikkatli bir şekilde okuyun. Geçen yıl öğrencilerin sadece kendi alanları değil, diğer alanlarda da proje yapabilecekleri konusunu okumamıştım, bu nedenle hazırladığımız üç projeyi de aynı kategoride yarışmaya sokmuştuk, halbuki farklı kategorilerde sokmuş olsaydık belki de birkaç alanda derece alabilecektik. Aynı hataya siz düşmeyin.
Klavuz gereği okulda yarışma için bir yürütme kurulu oluşturulması gerekiyor (klavuzun 6. sayfa). Bu kurulun amacı yarışmayı öğrencilere duyurmak, danışman öğretmen olacaklara rehberlik yapmak, ilde yapılacak elemelere hangi projelerin gönderileceğine karar vermek. Bu kurulun kimlerden oluşacağı klavuzda açıkça yazılıyor. Mümkün olduğunca geniş katılımlı olmasına dikkat edin, hatta proje konuları belirlendikçe toplanarak görüş alın. Projelerin gelişimi açısından yararlı oluyor. Biz yarışmaya yakın değerlendirme toplantısı yapmıştık, güzel görüşler çıkmıştı ama projelere uygulamak için zaman kalmamıştı. Bu nedenle kurulda özellikle istekli kişilerin olması iyi olacaktır.
Başvuruda Dikkat Edilecekler
23-17 Şubat tarihleri arasında projeler için Erkek Teknik Öğretim G.M.'nün sitesinden elektronik başvuru yapılacak. Bu başvuru sırasında projenin adı, konusu, amaçları gibi konular, projeyi gerçekleştiren öğrenci ve danışman öğretmenlere ilişkin bilgiler giriliyor. Projeniz için orijinal bir isim bulmanız iyi olacaktır. Hatta ortada bir ürün varsa o ürüne bir isim verilip, proje adı olarak onu kullanabilirsiniz. Proje tanımını ve amaçlarını açık olarak yazınız. Yazım yanlışı yapmamaya dikkat ediniz. Öğrenci bilgilerini doğru yazdığınızdan emin olunuz. Başvuru sırasında danışman öğretmen her proje için ayrı bir şifre belirlemek zorunda. Bu şifre ile başvuru süresi boyunca güncelleme yapabiliyorsunuz, belirlediğiniz şifreleri unutmayın.
Başvuru için bir haftalık bir süreniz var. Bu süre içerisinde ilinizdeki hatta bölge illerindeki projeleri incelemeye çalışın. Tam hatırlamıyorum ama diğer projeleri ya ismen ya da başvurudaki bilgileriyle görebiliyorsunuz. Böylece hem kazanma şansınızı tahmin edebilirsiniz hem de proje ve proje sunumunuzu revize edebilirsiniz.
İl'deki Yarışmadan Önce
Başvuru işleminden sonra, ilde yapılacak değerlendirme yarışmasına kadar bir aylık bir süre kalıyor. Bu süre içerisinde projeyi hazırlamış olmalısınız. Yarışmaya katılmadan birkaç gün önce il MEM projelere ilişkin proje dosyası istiyor. Bu dosya çok önemli, çünkü yarışmadan önce ve yarışma sırasında değerlendirme aşamasında bu dosya üzerinden proje inceleniyor. Bu dosya ayrıca yarışmanın sonraki bölümlerinde de kullanılacağından, bol resimli, renkli ve projenin amaçlarını, klavuzda belirtilen değerlendirme kriterlerini ne kadar karşıladığına dair bilgi veren tez standartlarında bir döküman hazırlamanız yerinde olacaktır. Özellikle bu seneki konu verimlilik olduğundan, hazırladığınız projenin ne konuda verim sağladığını açıkça ifade edebilmeniz çok önemli olacaktır. Hatta bu durumu deneylerle ve sayısal bilgilerle ortaya koyarsanız daha etkili olacaktır.
Yarışmadan bir hafta kadar önce hangi projelerin katılacağını dair il MEM'e bildirmeniz gerekiyor. Tabi ki hangi projelerin katılacağına okul yarışma yürütme kurulu karar verecek buna ilişkin tutanak tutulacak.
İl'deki ve sonraki değerlendirmelerde projleri öğrenciler sunacaklar. Bu nedenle yarışmadan önce mutlaka proje için bir sunum hazırlayın. Ancak bu sunumu mümkün olduğunca kısa tutmaya çalışın. Öğrencileri yapacakları sunum açısından hazırlamanız, yarışma jürisinden gelebilecek sorulara hazırlıklı olmalarını sağlamanız çok önemli. Çünkü yarışmada, projenizin kalitesinden öte onu sunmanız başka bir ifade ile satabilmeniz daha önemli. Öğrencilerinizi bu konuda ne kadar hazırlarsanız, öğrencileriniz sunum sırasında o kadar rahat olurlar. Ben yarışmadan önce proje öğrencilerime, girdiğim bütün sınıflarda projelerini sundurdum, eksikliklerini tamamlamaya çalıştık. Son olarak ise okul yarışma yürütme kuruluna sunum yaptırarak final yaptık. Her öğrencinin ne söyleyeceğini yazılı olarak hazırlayıp, öğrencilerin evde pratik yapmasını sağladım. Sunumu birden fazla öğrenci yapacaksa, aralarında görev dağılımı yapın. Örneğin, giriş kısmını birine vermeniz, projede bir uygulama yaptırılacaksa bunu başkasına yaptırmanız jürinin daha çok hoşuna gidecektir.
İl'deki Yarışma Günü
İl'deki değerlendirme 25-27 Mart tarihleri arasında yapılacak. Ne zaman yapılacağı il MEM tarafından size duyurulacaktır. Eğer proje sayısı azsa değerlendirme bir gün içerisinde yapılabilir. Geçen yıl bizim ilde 38 proje katılmıştı ve değerlendirme akşam 4:30'da sona erdi. Belki daha kısa sürebilirdi ama neyse.
Jüri genelde üniversitedeki öğretim görevlilerinden ya da alanında uzman olanlardan oluşuyor. Bizdeki jüri daha çok projenin uygulanabilirliğine, faydalarına vs. gibi özelliklerine dikkat ettiler. Sunum sırasında ya da sunum sonrasında jüri projelerle ilgili sorular soruyor. Bu sorulara mutlaka öğrencileriniz cevap versinler, bunun için de önceden öğrencilerinizi hazırlamanız çok önemli. Sorulara mantıklı, dürüst şekilde cevap vermeleri önemli ama daha önemlisi öğrencilerinizin kıvırabilmeleri 😉
Projeler kategori, kategori sunuluyor. Bu sene, sırasıyla Tasarımda verimlilik, BİT'te verimlilik, Üretimde verimlilik, Hizmette verimlilik ve Sağlık Hizmetlerinde verimlilik alanlarında sunumlar yapılacaktır.
Yarışma belirlenen bir okulda yapılıyor. Bir gün öncesinden gidip, sunum yapılacak mekanı incelemeniz, standınız için plan yapmanız iyi olacaktır. Gerçi bizim ilde bu işi ellerine yüzlerine bulaştırmışlardı. Normalde bir gün önceden hazırlıkların yapılmış olması gerekiyordu ama ne yazık ki yarışma günü hazırlık yapılmıştı. Umarım siz de olmaz.
Bütün projeler sunulduktan ya da incelendikten sonra jürinin değerlendirme için toplanıyor. Bir süre sonra sonuçlar açıklanıyor. Yarışmada birincilik, ikincilik, üçüncülük ve mansiyon dereceleri bulunmakta. Diyelim ki bir kategoride bir proje varsa, bu, onun birinci olacağı anlamına gelmiyor. Jürinin projeleri dereceye girmeye layık görmesi gerekiyor. Derece alma şansınızı, hazırlayacağınız projenin, en az proje sunulan kategoride olmasını sağlayabilirsiniz. Gerçi bu yıl kategori sayısı 10'dan 5'e düşürüldü bu da bu yönüyle pek iyi olmadı. Eğer birden fazla proje hazırlayacaksanız, bunları farklı kategorilere sokmaya çalışın, gerekirse revize edin. Geçen yıl yaptığım en büyük hata buydu.
Yarışma sonucunda her dalda birinci olan projeler ilinizin bulunduğu bölgede düzenlenecek yarışmaya gönderiliyor.
Normalde yarışmada dereceye girenlerin valilik tarafından ödüllendirilmesi gerekiyor. Ancak bu ilden ile değişebiliyor. Örneğin, Niğde'de (kendi ilim) ne bize ne de öğrencilerimize bir ödül verilmedi, hatta bölgede yarışmaya giderken başarı dileyen biri dahi olmadı. Yarışmadan 5 ay sonra bana il MEM tarafından bir teşekkür verildi ama artık bir değeri kalmamıştı. Bana en çok koyan ise klavuza güvenip, öğrencilerimi ödül konusunda teşvik etmem, heveslendirmeme rağmen öğrencilerimin ellerinin boş kalmasıydı. Anlayacağınız öğrencilerime karşı mahçup oldum. Halbuki öğrencilerimizle birlikte bizi çağırsalar, öğrencilerimize birer belge belki birer çeyrek altın verseler hiç değilse bir teşekkür etseler ne güzel olacaktı. Bunu yapan iller oldu ancak bu nezaket ne yazık ki bizim ilimize uğramadı.
Bölge Yarışması
İldeki birinciler bölgede düzenlenecek yarışmaya katılacaklar. Ne yazık ki proje sahibi okullar gidiş-geliş meselesini kendileri halletmek zorundalar. Konaklama ve yarışma günü için yemeği MEB karşılıyor. Konaklama yerine, bir gün öncesinden gidebilirsiniz. Yarışma günü akşamında ise ayrılmanız gerekiyor. Yarışmaya iki öğrenci ve bir danışman öğretmen gidebiliyor. Öğrenci sayınız bundan fazlaysa doğru bir eleme yapmanız gerekiyor ne yazık ki. Eğer grup halinde (birkaç okul birden) gidilecekse bir idarecinin de gitmesi uygun olacaktır. Aslında konaklama için her ile belli bir kontenjan ayrılıyor sanırım. Geçen yıl bize önce iki öğrenci gidecek demişlerdi ama son anda 4 öğrenci de gidebilir dediler. Projemizde 4 öğrenci vardı, hepsini götürebilmemiz iyi oldu. Çünkü öğrenciler için en büyük ödül, yarışmada derece almak yerine başka bir yeri tanımak diye düşünüyorum. Geçen yıl bölgede ödül alamadık ama yarışmadan sonra yaptığımız gezi, öğrencilerim için unutulmaz oldu, hatta derece alamadığımıza üzülmedik bile desem yeridir.
Bizim bölgemiz Ankara'daydı. Gazi Üniversitesi'nin hemen arkasında Gazi Mesleki Eğitim Merkezi içerisindeki otelde konakladık. Odalar iki, üç, dört kişilikti, gayet iyiydi. Yemekhanesi de iyiydi memnun kaldık. Yarışma da aynı bina içerisinde yapıldı. Toplantı salonu tarzında, projeksiyon ve bilgisayar bulunan bir salonda proje sunumu yapıldı. Proje sayıları geçen yıl fazla olduğundan her gün için belirli iller seçilmiş ve onların projeleri sunulmuştu. Yani aynı gün kategorinizdeki bütün projeleri görme şansımız olmamıştı ama bu yıl belki durum değişebilir.
Sunum için 10 dakika gibi bir süre verilmişti. Gerçi bu süre öyle katı değil ama yine de jüriyi sıkmamak adına mümkün olduğu kadar sunumunuzu kısa tutabileceğiniz bir B planı yapmanız yerinde olacaktır. Sunum sırasında danışman öğretmen sadece seyirci konumunda olmalı, müdahale etmeniz jüride memnuniyetsizlik yaratıyor. Jüri yine üniversite hocalarından ve konusunda uzman kişilerden oluşuyor. Jüri daha çok projenin ne fayda sağladığı üzerinde duruyor.
Sunumunuzu yaptıktan sonra beklemeniz gerekmiyor. Biz öğleye kadar ildeki bütün projeleri sunduk, işimizi bitirdik. Öğrencilerimizi alıp, akşama kadar Ankara'yı gezdik, akşamına da yola çıktık. Sonuçlar değerlendirme süresi sonrasında muhtemelen 17 Nisan'dan sonra bölge illerinin MEM'lerinin sitesinde yayımlanıyor. Derece alanlara ayrıca bildiriyor olabilirler, sonuçta dereceye girenler bölge il valiliği tarafından ödüllendirilmek zorunda.
Bu yıl geçen yıldan farklı olarak Ankara, İstanbul ve İzmir bölgelerinde ilk üç'e giren projeler, diğer bölgelerde ise ilk iki'ye giren projeler Türkiye Final'inde yarışmaya gidecekler.
Türkiye Finali
Bu konuda fazla bir bilgim yok çünkü katılamadık ama eğer geçen yıl katılan olduysa, yorum olarak bildirmesi durumunda buraya eklemekten mutluluk duyarım.
Türkiye Finali ile ilgili olarak MEB'in web sitesinde geçen yıl konu ile ilgili haberleri inceleyebilirsiniz. Final'de sunumlar Başkent Öğretmenevi'nde yapılacak. Burada yapılacak sunumların daha çok stand tarzında yapılacağını düşünüyorum. Bu nedenle projenizi anlatan şık bir stand planlamanız iyi olacaktır.
Geçen yıl siz de projeye katıldıysanız, yaşadıklarınızı yorum olarak eklerseniz sevinirim.
Bu yazının kısa bağlantısı http://www.yakupgovler.com/?p=661.
Yazılarımı RSS aboneliği ile takip edebilir, yeni yazılarıma kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bunun için ise RSS adresimi kullanabilirsiniz.
Tarih: 21 Ocak 2009 Saat: 08:22
[...] geçeceğinize, nelere dikkat etmeniz gerektiğine dair tecrübelerime dayanan ayrıntılı yazıma buradan ulaşabilirsiniz. Yazıyı Paylaş: Aşağıdaki simgeler kullanıcılarının web sitelerini [...]
Tarih: 21 Ocak 2009 Saat: 20:14
Proje hakkında verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederiz. Bu arada mümkün olursa sizden bir ricam olacak. Geçen yıl yarışmaya katıldığınız projelerden bir taesi için hazırlamış olduğunuz Dosya ve sunumu mail yoluyla yollayabilirseniz beni ve öğrencilerimi çok sevindirmiş olursunuz. Her şey için şimdiden teşekkürler.
Tarih: 12 Mart 2009 Saat: 02:24
Merhabalar hocam ben yiyecek içecek hizmetler bölümü öğretmeniyim geçen yıl Adıyaman'dan proje yarışmasına katıldım.İlk defa yarışmaya katılmamıza rağmen finallere kadar gittik.Tabi bu Adıyaman'ın finallere giden ilk projesiydi bölgeye ve finallere gittiğimizde hiç kimse tarafından desteklenmedik buna okul müdürümüzde dahil finallere gideceğimizi okula gelince öğrendi ve odasına çağırarak kuru bir tebrik etti o kadar ama sonrasında kendi başarısıymış gibi bütün yerel basına tek başına demeçler verdi.Finallerden elimiz boş döndük ama hiç önemli değil oraya kadar gitmek bile güzeldi.Şuanda başka bir okula tayin istedim yine bir projem var artık hayırlısı. Bu konuda en büyük rahatsızlığım ne milli eğitimin ne valiliğin nede bakanlığın danışman öğretmenler yokmuş gibi davranması ödüllendirmede bizede birşeyler düşünülmeli sonuçta öğrenciler kadar bizlerinde motive olması gerekir diye düşünüyorum.
Tarih: 12 Mart 2009 Saat: 08:12
Hatice hanım, düşüncelerinize sonuna kadar katılıyorum. Ne yazık bu yarışma öğretmen ve öğrenciler dışında kimsenin umrunda değil. Bu yıl yarışma daha da zorlaştırılmış durumda. Saçma sapan kategoriler oluşturulmuş. Birbiriyle alakasız meslek alanları aynı kategoriye konulmuş. Okulumuzda muhasebe, büro bölümü var. Bununla ilgili yapacağımız projeler, yiyecek-içecek bölümüyle, çocuk gelişimi bölümüyle vs. yarışacak, ne alaka? Ben bilişim teknolojileri öğretmeniyim, bizim alanda da elektronik bölümü yer alıyor. Biz nasıl elektronik projelerle yarışabiliriz, onu geçtim ilimizde 38 proje içerisinde 15 tanesi bilgi ve iletişim kategorisinde durumu düşünün artık.
Neyse bu yıl da muhtemelen bir kategoride birinci olacağız ama yine kimse umursamayacak, kimse yüzümüze bakmayacak, 1-2 aylık emeğimizin karşılığını alamayacağız.
Tarih: 12 Mart 2009 Saat: 20:56
Yakup Bey Ben de Urfadan katılan bir projeyi yönetiyorum. Ama bizim idare de sizin anlattıklarınız gibi umursamaz bir idare olduğundan son gün hatta son saatlerde projeden haberimiz oldu Vede yapmak zorunda bırakıldık Geçen yıl da böyle olmuştu Dosya da hazırlayamamıştık. Bu yıl daha düzenli birşey olmasını istiyorum. Ama dosyaya ne yazacağımı bilmiyorum. Yaptığınız dosyanın bir örneğini benim mailime de gönderirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Tarih: 15 Mart 2009 Saat: 02:51
Bu yıl ilk defa adıyaman yarışmaya katılacam.proje sunumu konusunda pek bir tecrubem yok sizden bir ricam olacak. Geçen yıl yarışmaya katıldığınız projelerden bir tanesi için hazırlamış olduğunuz Dosya ve sunumu mail olarak rica edebilirmiyim?
teşekürler diler size başarılar dilerim.
Tarih: 15 Mart 2009 Saat: 10:18
Geçen yılki proje dosyamız ve sunumumuz yazıya eklenmiştir, indirebilirsiniz.
Sunumuz oldukça sade olup, öğrencilerimizin anlattıklarını desteklemek için kullandık. Bu nedenle sunumlarınızı mümkün olduğu kadar kısa tutup, önemli yerlere vurgu yapmanız iyi olacaktır.
Tarih: 17 Mart 2009 Saat: 01:00
Sayın Yakup Hocam yazınızı bir çırpıda okudum
çok aydınlatıcı ve samimi yazmıssınız teşekürler. Bizim okulumuz küçük bir ÇPL ve ilk defa bir yarışmaya katılıyoruz. Dolayısıyla bende ilk defa bir proje başında bulunuyorum diğer arkadaslarında isteğinde bulunmuş olmasından cesaretle sizin elinizde bulunan proje örneklerinden ve dosyasından bende rica edebilirmiyim ?? çok memnun kalırım iyi çalışmalar
Tarih: 17 Mart 2009 Saat: 01:02
Yazının sonundaki bağlantıdan örnek dosya ve sunum dosyamızı indirebilirsiniz. Çalışmalarınızda başarılar.
Tarih: 17 Mart 2009 Saat: 01:03
son yazınızı ve linki farketmemişim hocam çok teşekkürler
Tarih: 19 Mart 2009 Saat: 17:30
örnek proje ve sunumu indiremiyorum hata veriyor ilgilenebilirmisiniz....
Tarih: 19 Mart 2009 Saat: 18:28
@şahika, bağlantı adresi yenilendi. Dosya rapidshare.com'daydı. Rapid sistemi değiştirmiş, indirme sınırı koymuş. Uyarı için teşekkürler.
Dosyayı indiren arkadaşlar en azından bir teşekkürü çok görmezseler sevinirim.
Tarih: 21 Mart 2009 Saat: 16:52
Sevgili hocam verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim bizde Haftaya perşembe günü 26 sında sunumumuzu yapıcaz burda sizin gördüğünüz muhameleden çok üzüldüm bu konuda kendimi şanslı hisstettim okul müdürüm danışman öğretmenim ve proje arkadaşlarım her konuda çok iyi kenetlendik ve projemizi hazırladık porje konusunda öğrencilerinizi ödül olarak yarışmaya bırakmadan notlarla değerlendirmenizi tavsiye ederim şahsen bize öyle yaptılar ve başarılı oldular projemizi tammaladık ve sunumu sunucaz
Tarih: 21 Mart 2009 Saat: 16:57
Ben zaten yarışmaya katılan her öğrencimi sözlü notuyla ödüllendireceğim.
Tarih: 26 Mart 2009 Saat: 18:54
Biz lüleburgaz Ticaret meslek lisesi olarak geçen sene bilişim teknolojileri alanında katılmıştık. Bu sene de hizmette verimlilik grubunda muhasebe-finansman alanından katıldık. Bu kadar anlamsız bir yarışma olabileceğini hiç sanmıyordum. Çok emek vermiştik. Farklı farklı kategorilerle muhasebe alanını biraraya nasıl sokabilmişler, anlamıyorum. Jüride muhasebe bilgisi olan ve bu alandan kimse yoktu. Sizin projenizden birşey anlamadan bakıyorlar. Bence bu yarışmalarda okullar kendi türleriyle yarışmalı. Ticaret liseleri muhasebe finansman alanında ticaret liseleriyle yarışmalı. Kız meslek kendi alanındaki başka kız meslek liseleriyle yarışmalı vb. Bu seneki uygulama çok adaletsiz. Bizim ilimizde bir proje, sözde muhasebe-finansman alanından katıldı, alanıyla ilgili olmayan bir fikir geliştirmişler parmak iziyle ilgili ve ortaya koydukları, tasarladıkları, geliştirdikleri bir program bile yok. (Böyle bir şey yaptık, geliştirdik gibi)İlde ikinci seçildi. Artık işiniz şansa kalmış, jürinin ilgi alanına giren bir konuda birşey yaptıysanız tamam. Yapmadıysanız hiç bir şey anlamıyorlar ve değerlendirmeye dahi almıyorlar. Biz bugün çok hayal kırıklığı yaşadık. Yiyecek-içecek alanından bir yemek üçüncü, oyuncak maket ev birinci seçildi. Muhasebe adına yapılan muhasebeyle ilgili hiçbir projenin yüzüne bile bakmadılar. Ticaret liselerinin bu sene hiç şansı yok. Geçen sene varmış, geçen sene ticaret ve iş yönetimi ayrı değerlendirilmiş, ama bu sene öyle değil. Herkese kolay gelsin.Bütün emeklere çok yazık.
Tarih: 27 Mart 2009 Saat: 23:59
bu yarışmayla ilgili deneyimlerinizden, dosya ve sunumlarınızdan oldukça yararlandık.Özellikle öğrencilerim adına size çok teşekkür ediyorum.
Ancak sonuç bizim için de hayal kırıklığı oldu.Projemize güveniyorduk ve gece gündüz çalıştık.Sunumumuzu yaparken de jüri tarafından beğenildiğini hissetmiştik.Yanılmışız.
Biz de muhasebe-finansman alanından hizmette verimlilik grubundan yarışmaya katıldık.Ben de Serap Hanım gibi düşünüyorum açıkcası. Okul türü farklı okullarla yarışmak çok adaletsiz.Muhasebe alanındaki projelerin derece alma şansı çok az.Neredeyse yok.Üstelik
Yiyecek içeçek alanındaki bilmem neli köfte gibi son derece sıradan, emek sarfedilmeyen projeleri ödüle değer bulmaları, bu yarışmalarda da mı torpil var şüphesini içime düşürdü.Açıkcası seneye katılmayı düşünmüyorum.
Tarih: 28 Mart 2009 Saat: 02:52
e-mail adresim neden görünüyor
Tarih: 28 Mart 2009 Saat: 02:55
Yakup Bey, sizin bu seneki yarışma hakkındaki yorumlarınızı ve gözlemlerinizi öğrenmek istiyoruz. Yorumlarımıza katılıyormusunuz?
Tarih: 28 Mart 2009 Saat: 09:11
Feyza Hanım, e-posta adresiniz sadece size görünmektedir, bu da bir sonraki yorumunuzda size kolaylık sağlamak içindir. Merak etmeyin, e-posta adresiniz yayımlanmamaktadır.
Tarih: 28 Mart 2009 Saat: 09:12
Serap Hanım, yorumlarınıza katılmamak mümkün değil, yaşadıklarınız, bizim yaşadıklarımızla aynı.
http://www.yakupgovler.com/?p=751 adresindeki yazımda yaşadıklarımızı ve yorumlarımı bulabilirsiniz. İlginiz için teşekkürler.
Tarih: 28 Mart 2009 Saat: 18:57
Yakup Bey, ben bir şey sormak istiyorum.Biz Ticaret Lisesi muhasebe finanman alanı olmamıza rağmen bu sene sağlık hizmetlerinde verimlilik alanından bir proje ile katılabilirmiydik acaba? Türkiye çapında derece alan okulların projelerine ve öğrenci branşlarına baktım, bazı okullar bu şekilde katılmış. Kendi branşı başka bir şey, çocuk başka bir gruptan yarışmaya katılmış, bu nasıl oluyor anlayamadım.
Tarih: 28 Mart 2009 Saat: 19:04
Evet, kendi alanınız dışında bir alanda da proje hazırlayabilirdiniz. Hatta hazırlamanız daha iyi olurdu. http://www.yakupgovler.com/?p=751 adresindeki yazımdan da okuyabileceğiniz gibi biz hemen her alanda proje hazırladık.
Proje duyurusu için okula gelen (aralık ayı sonunda) yazıda, öğrencilerin başka alanlarda da proje hazırlayabilecekleri açık bir şekilde yazıyor. Klavuzda yazmıyor ancak bu yazıda bulunmakta.
Tarih: 30 Mart 2009 Saat: 00:06
yakup bey çok teşekkür ederim şu an indirdim
Tarih: 07 Haziran 2009 Saat: 17:40
[...] işler çıkarabileceğimize inanıyorum. Yarışma ile ilgili tecrübelerimi anlattığım yazıma buradan ulaşabilir, örnek rapor ve sunu dosyalarını [...]